Børn-piger-drenge-venner-selfie - COLOURBOX32417816 (1)

GF Fondens filmkonkurrence

Overskud til hinanden i trafikken
- Gør de 10 farligste år mere sikre for dig og for andre

Deltag i GF Fondens filmkonkurrence og sæt trafiksikkerhed på skoleskemaet

GF Fondens Filmkonkurrence er for alle 7. - 8. klasser og giver dig og dine elever mulighed for at arbejde med trafiksikkerhed og filmproduktion på en sjov og anderledes måde.

 

Under overskriften ”Overskud til hinanden i trafikken - gør de 10 farligste år mere sikre for dig og for andre” skal eleverne i grupper skabe deres egne film, der motiverer unge til at færdes mere sikkert i trafikken. Alt klares med deres mobiltelefon, og de lærer en masse om bl.a. ideudvikling, fortælleteknik og videoredigering.

 

Tilmelding til filmkonkurrencen

Tilmeld din klasse og deltag i konkurrencen. Der er plads til 50 film i konkurrencen og tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet.

 

Upload din film 

Hver klasse kan indsende én film til konkurrencen. Sidste frist for indsendelse af film er søndag d. 10. maj 2020. 

 

Stem på din favorit

Du kan stemme på din favoritfilm i perioden lørdag d. 16. maj til søndag d. 24. maj 2020 her på siden. Blandt de 10 film, der får flest stemmer, samt to wildcard-film udvælger et dommerpanel de tre bedste film samt en film til specialprisen.

 

De bedste film præmieres med kr. 5.000 til førstepladsen, kr. 3.000 til andenpladsen, kr. 1.000 til tredjepladsen. Specialprisen præmieres med biografibilletter til hele klassen. 

 

 

Bliv inspireret af sidste års vindere 

GF har været rundt på de 4 skoler for, at overrække præmien til vinderne.
Se en lille videomontage fra besøgende nedenfor. 

 

Vinderne af GF Fondens filmkonkurrence 2019

1. plads: Kærlighed kan gøre ondt lavet af 7.a fra Haderup Skole.

Dommernes begrundelse:

”En teknisk god film, som tager udgangspunkt i en anden kontekst end trafiksikkerhed. I har tænkt ud af boksen og lavet en kærlighedshistorie, der gør det nærværende for målgruppen. Opbygningen i filmen er gennemtænkt, og både musik og lydeffekter bidrager til at understøtte fortællingen og spændingen. Der dannes et klart budskab om trafiksikkerhed, illustreret ved brugen af mobiltelefon, samt skarpe dialoger med karaktererne i filmen.”

7.a vandt 5.000 kr. til klassekassen.

2. plads: Trafikken før musikken lavet af 7.y fra Dronninggårdskolen.

Dommernes begrundelse:

”Filmen er et godt eksempel på, hvordan man laver en let forståelig fortælling ved hjælp af gode kameravinkler og velovervejet lydbrug. Det er en enkel, men god historie, hvor brugen af moderne teknologier giver noget ekstra til filmen. Samtidig bærer lyden fortællingen godt på vej og fungerer i høj grad, når billedet går i sort ved ulykken.”

7.y vandt 3.000 kr. til klassekassen.

3. plads: Vær kvik i din trafik lavet af 8.a fra Havrehedskolen.

Dommernes begrundelse:

”Filmen viser tydeligt, hvor meget arbejde der er lagt i klipningen, hvilket gør det let for målgruppen at følge med. Samtidig er lyden et bærende element, hvor spændingen opbygges hele vejen hen mod klimakset. Særligt slutningen er interessant, da det er en glimrende måde at sætte fokus på vigtige ting i trafikken. I stedet for blot at vise dem visuelt, bruger man også lyde til at fremhæve hvert element. Det er super godt set.”

8.a vandt 1.000 kr. til klassekassen.

Specialprisen: Stayin' Alive lavet af 7.y fra Skolen på Islands Brygge.

Dommernes begrundelse:

”Stayin’ Alive er en feel good film, der viser hvor vigtig en rolle, skolepatruljen spiller i en helt almindelig hverdag. Det er en seriøs film, hvor brugen af musik og farver, er med til at fortæller en skarpt vinklet historie. Filmen vinder specialprisen, fordi den skiller sig ud med de filmiske virkemidler, der gøres brug af, samt en gennemtænkt fortælleteknik. Der er fokus på trafiksikkerhed – men det er også en film, man bliver i godt humør af."

7.y vandt 1.000 kr. til klassekassen.

 

Se filmmateriale

Gå til inspirationsfilm

 

Spørgsmål? 

Kontaktperson hos GF Fonden: pern@gftrafiksikker.dk

 

Samarbejdspartner 

Filmkonkurrencen er udviklet i samarbejde med ’Trafik i Børnehøjde’, www.bornetrafik.dk.

Kontaktperson hos Trafik i Børnehøjde: Johan Heichelmann, johan@bornetrafik.dk