Modtagere af GF Trafikpris 2015

Siden 2005 har GF støttet trafiksikkerheden i Danmark.

Med GF Trafikpris støtter vi hvert år initiativer rettet mod en bred vifte af trafikanter - fra bilister og motorcyklister over knallertkørere til cyklister og fodgængere. Aktiviteterne involverer både ældre og unge, store børn, små børn eller bestemte grupper, fra hjemmehjælpere til udenlandske studerende i Danmark. 

Hvem har tidligere fået støtte?
Trafikprismodtagerne har siden 2005 været alt fra borgergrupper og private initiativtagere over institutioner og kommuner til interesseorganisationer og foreninger i alle størrelser. Og der kommer hvert år nye navne på GF’s liste over trafikprismodtagere. 
GF Fondens trafikpris
Young Developers/Trafik i børnehøjde, Svendborg

Young Developers modtog 60.000 kroner til gennemførelse af projektet ’Trafik i børnehøjde’, hvor elever fra Ørkildskolen i Svendborg fungerede som trafikeksperter. Eleverne var med til at identificere trafikproblemer omkring skolen – og til at udarbejde konkrete løsninger på problemerne.

Læs mere

GF Fondens trafikpris
Aarhus Cykelby
Aarhus Cykelby modtog GF Trafikprisen på 100.000 kroner for projektet ’Go’ morgen, cykel’. Projektet, der har til formål at få flere børn til at cykle i hverdagen, kombinerer motion, transport, cykelglæde og cykelsikkerhed – og så har det indgået som en naturlig del af mange fag på Skæring Skole i Aarhus. Bl.a. har eleverne brugt cyklerne i idræt, ’smadret’ cykler og været kreative i billedkunst samt skrevet om deres cykelture i dansk.
GF Fondens trafikpris
Østlige Øers Landboforeninger og Landbrugsskolen Sjælland
Østlige Øers Landboforeninger og Landbrugsskolen Sjælland modtog 40.000 kroner for deres helt unikke måde at tænke trafiksikkerhed ind i undervisningen af landbrugselever med tunge landbrugsmaskiner.
GF Fondens trafikpris
Niels Brock, Young Enterprise, København/Frederiksberg
Idéudviklerne bag ’Safe Light’ – en anordning, der placeres ved fodgængerovergange, og som regulerer lyset ved udrykninger – modtog 6.000 kroner til videreudvikling af deres idé.