GF Fondens filmkonkurrence 2019

GF Fondens filmkonkurrence

Tak til alle deltagere i årets filmkonkurrence

 
GF Fondens filmkonkurrence for elever i 7. - 8. klasser er slut for i år, og vinderne af årets konkurrence er nu fundet.

En stor tak til alle lærere og elever, der har sat trafiksikkerhed og film på skoleskemaet og arbejdet med temaet ’De ti farligste år i trafikken – hvad kan du gøre for at gøre det mere sikkert for dig og for andre’.

Der åbnes for tilmeldinger til GF Fondens filmkonkurrence 2020 primo januar.

GF har været rundt på de 4 skoler for, at overrække præmien til vinderne.
Se en lille videomontage fra besøgende nedenfor. 

 

Vinderne af GF Fondens filmkonkurrence 2019

1. plads: Kærlighed kan gøre ondt lavet af 7.a fra Haderup Skole.

Dommernes begrundelse:

”En teknisk god film, som tager udgangspunkt i en anden kontekst end trafiksikkerhed. I har tænkt ud af boksen og lavet en kærlighedshistorie, der gør det nærværende for målgruppen. Opbygningen i filmen er gennemtænkt, og både musik og lydeffekter bidrager til at understøtte fortællingen og spændingen. Der dannes et klart budskab om trafiksikkerhed, illustreret ved brugen af mobiltelefon, samt skarpe dialoger med karaktererne i filmen.”

7.a vandt 5.000 kr. til klassekassen.

2. plads: Trafikken før musikken lavet af 7.y fra Dronninggårdskolen.

Dommernes begrundelse:

”Filmen er et godt eksempel på, hvordan man laver en let forståelig fortælling ved hjælp af gode kameravinkler og velovervejet lydbrug. Det er en enkel, men god historie, hvor brugen af moderne teknologier giver noget ekstra til filmen. Samtidig bærer lyden fortællingen godt på vej og fungerer i høj grad, når billedet går i sort ved ulykken.”

7.y vandt 3.000 kr. til klassekassen.

3. plads: Vær kvik i din trafik lavet af 8.a fra Havrehedskolen.

Dommernes begrundelse:

”Filmen viser tydeligt, hvor meget arbejde der er lagt i klipningen, hvilket gør det let for målgruppen at følge med. Samtidig er lyden et bærende element, hvor spændingen opbygges hele vejen hen mod klimakset. Særligt slutningen er interessant, da det er en glimrende måde at sætte fokus på vigtige ting i trafikken. I stedet for blot at vise dem visuelt, bruger man også lyde til at fremhæve hvert element. Det er super godt set.”

8.a vandt 1.000 kr. til klassekassen.

Specialprisen: Stayin' Alive lavet af 7.y fra Skolen på Islands Brygge.

Dommernes begrundelse:

”Stayin’ Alive er en feel good film, der viser hvor vigtig en rolle, skolepatruljen spiller i en helt almindelig hverdag. Det er en seriøs film, hvor brugen af musik og farver, er med til at fortæller en skarpt vinklet historie. Filmen vinder specialprisen, fordi den skiller sig ud med de filmiske virkemidler, der gøres brug af, samt en gennemtænkt fortælleteknik. Der er fokus på trafiksikkerhed – men det er også en film, man bliver i godt humør af."

7.y vandt 1.000 kr. til klassekassen.

 

Se filmmateriale

Gå til inspirationsfilm

 

Spørgsmål? 

Kontaktperson hos GF Fonden: pern@gftrafiksikker.dk

 

Samarbejdspartner 

Filmkonkurrencen er udviklet i samarbejde med ’Trafik i Børnehøjde’, www.bornetrafik.dk.

Kontaktperson hos Trafik i Børnehøjde: Johan Heichelmann, johan@bornetrafik.dk